SWITCH jij naar Groen?

Bij Donker Groen kun je zonder groenervaring een start maken als hovenier. In samenwerking met Zone.college bieden we je een degelijke basisopleiding en met de behaalde certificaten en praktijkverklaringen krijg je bij ons direct een vaste baan.

 

Het SWITCH traject is voor iedereen die een sterke affiniteit heeft met buiten werken en wil bijdragen aan betekenisvol groen. Wij scholen je om met behoud van salaris.

 

De inschrijfperiode is inmiddels gesloten. Wel is het mogelijk om je gegevens achter te laten. Zodra er meer bekend is over een nieuwe startdatum nemen wij contact met je op.

Baangarantie

Na de opleiding aankomend hovenier krijg je bij het succesvol afronden van het SWITCH traject en wanneer het van beide kanten goed bevalt een vaste baan bij Donker Groen.  

Opleiding Zone.college

Het Zone.college is een grote opleider voor de groene sector met veel ervaring in SWITCH-trajecten. Samen met hen geven we vorm aan de opleiding, deels door praktische lessen en deels door werkend te leren onder onze deskundige begeleiding.


Na het eerste seizoen kun je snel verder leren, bijvoorbeeld door een volgend niveau van de praktische brancheopleiding tot hovenier te volgen of een volledige MBO diplomering te behalen. Kortom, werk je bij Donker dan werk je aan je eigen carrière!

Zij gingen je voor

 

Dagmar (46) wil minder met haar hoofd en meer met haar handen werken. Ze is bijna klaar met de opleiding en wil haar baan als huisarts combineren met het hoveniersvak.

 

Saskia (51) laat haar omscholen van schilder naar hovenier. Het schildersvak heeft ze dertig jaar gedaan dus ze is toe aan iets nieuws. 

Programma basisopleiding

  • De opleiding start, bij voldoende aanmeldingen, in januari.
  • Introductie dag, startbijeenkomsten en kennismaking met betrokkenen en locatie Donker Groen.
  • In totaal 160 contacturen klassikaal onderwijs op locatie Donker Groen, afgerond met certificaten of verklaringen van deelname.
  • Per week 2-4 dagen werken en 1 dag les.
  • Basis is programma Aankomend Hovenier van de brancheorganisatie VHG.
  • Docenten via het Zone.college en gastdocenten van Donker Groen.
  • Je ontvangt het Certificaat Aankomend hovenier van de VHG Brancheopleiding.
  • Het opstellen van een persoonlijk ontwikkelplan (POP) (Zone i.s.m. coaching-on-the-job).

Ben je enthousiast geworden over het SWITCH traject?

Neem dan contact op met mij:

Omhoog