Van schilder naar hovenier

Van Schilder naar Hovenier

Saskia (51) laat zich omscholen van schilder naar hovenier. Het schildersvak heeft ze dertig jaar gedaan dus ze is toe aan iets nieuws. “Ik heb voor dit vak gekozen omdat je lekker buiten in de natuur bent en bezig bent met je lichaam. Ik was écht klaar met het schildersvak.”

Redenen waarom SWITCH iets voor jou is

  • Het SWITCH traject heeft veel inhoud
  • Je krijgt salaris voor dagen die je werkt
  • Baangarantie
  • Complimenten van klanten en leuk contact
  • Lekker buiten werken, dat geeft je energie

Saskia heeft tien jaar zelfstandig gewerkt. Tijdens haar SWITCH traject werkt ze veel samen met andere collega’s. “Ik moest erg wennen aan andere collega’s. Nu ik daar weer een beetje aan gewend ben vind ik het hartstikke gezellig.” Saskia haar favoriete bezigheid is het onderhoud omdat mensen altijd zo dankbaar en tevreden zijn als je bent langs geweest.

 

 

SWITCH traject

“Het SWITCH traject heeft veel inhoud, toch wat meer dan ik van tevoren had gedacht. Tijdens de opleiding krijg je plantenkennis. Hierbij hoort ook kennis over de bodem van de planten, inclusief de voeding die ze nodig hebben. Dit is waar alles begint.”

 

Wat Saskia het meest is bijgebleven van de switch opleiding, is dat er meer variatie in het beroep van hovenier zit dan ze had verwacht. “We doen aanleg, onderhoud en bieden ondersteuning aan boomverzorgers.”

Ook overstappen naar een baan in het groen?

Neem dan contact op met mij:

Omhoog