Groen maakt gelukkig
Ik werd direct aangenomen - Het verhaal van Dominique Desmedt

Boomverzorger Dominique; van de horeca naar het groen

Dominique Desmedt werkte jarenlang met plezier in de horeca, maar kreeg behoefte aan een baan met meer reguliere werktijden. Met een hart voor hout heeft hij zijn plek gevonden bij Donker Groen, waar hij alles doet omtrent bomen. ,,Er zijn bij dit bedrijf zoveel opties, ik heb het gevoel dat ik hier nog veel kan groeien.”

 

Dominique hoeft maar twee woorden uit te spreken en je hoort dat zijn wortels in België liggen. Begin 2020 verhuisde hij naar Haarlem, om samen te wonen met zijn vriendin. Dat was in die tijd niet de enige verandering in zijn leven. Dominique: ,,Ik heb altijd in de horeca gewerkt en heb dat met veel liefde gedaan. Maar toen ik dertig was, was ik het een beetje beu om te moeten werken op tijden wanneer anderen vrij zijn.”

 

Goede klik

De verhuizing naar Nederland ging daarom gepaard met een carrièreswitch. Dominique leek het altijd al leuk om buiten in de natuur te werken. Hovenier worden was een optie, maar dat sprak hem niet erg aan. Van het beroep ‘boomverzorging’ werd hij veel enthousiaster. Via een uitzendbureau dat gespecialiseerd is in groene beroepen, kwam hij aan het werk bij Donker Groen. ,,Ik werd direct aangenomen. Het klikte ook goed tijdens het gesprek met de teamleider bomen van Amsterdam-West.”

 

Eén dag in de week is hij in de weer met zijn opleiding tot European Tree Worker. ,,Daar is een schreeuwend tekort aan.” De overige vier dagen werkt hij bij Donker Groen als boomverzorger. ,,Verplanten, kappen, grondverbeteringen en heel veel snoeiwerk; het werk is heel gevarieerd. Bij Donker Groen kun je alle aspecten van boomverzorging leren. Omdat het een groot bedrijf is, werk je onder andere aan grotere projecten waar soms ook grotere machines bij komen kijken.” Binnen het bomenteam waar Dominique onderdeel van is, wordt regelmatig gerouleerd. Dat maakt het werk volgens hem ook leuk. ,,Als je elke dag met dezelfde persoon werkt, raak je misschien uitgepraat. Dat gebeurt nu niet.”


Veel mogelijkheden

Dat Donker Groen een groot bedrijf is, betekent volgens Dominique ook dat ‘de waaier breed is om verschillende dingen te doen’. ,,Je hebt hier veel mogelijkheden om allerlei vaardigheden te leren en om te groeien. Onder andere via hun eigen Donker Academy. Je merkt dat ze bij Donker Groen echt inzetten op: hoe kunnen we medewerkers zo lang mogelijk bij ons houden?”

 

Daarnaast spreekt het duurzame karakter van Donker Groen Dominique aan. ,,In 2035 wil dit bedrijf uitsluitend werken met elektrische machines en voertuigen. Wat ik er nu al van merk is dat we bijvoorbeeld werken met een elektrische zaag. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat er over vijf jaar nog machines worden gebruikt met een benzinemotor. Het bedrijf zit heel hard in de overgangsfase. Dat kan denk ik ook niet anders: het bedrijf is in heel het land actief en wil een voorbeeldfunctie nemen. Stilstaan is achteruitgaan.” 

 

Liefde voor hout

Dominique verwacht minstens een groot deel van die transitie bij Donker Groen mee te maken. Hij vermaakt zich hier prima en ziet nog veel kansen voor zichzelf. Daarnaast zijn het de bomen zelf waardoor hij plezier in zijn werk beleeft. ,,Dat zijn prachtige dingen die heel aanwezig zijn in de maatschappij. Als je over straat loopt, zie je hoeveel het bijdraagt aan het beeld in de buurt. Plus ik houd van hout, van de geur en de textuur. Ik vind het mooi om met mijn werk bij te dragen aan de instandhouding van bomen.”

 

 

Heb jij een hart voor groen?

 

Bij Donker doen we daar graag een schep bovenop door jou werk te bieden waar je écht blij van wordt. Het hele jaar door. We zijn oprecht blij als jij fluitend naar je werk gaat.

Dus heb je een hart voor groen? Stuur ons een sollicitatie!

Omhoog