Bijscholen - Verhaal van Henk Mulder

"Bijscholing helpt me om bij te blijven"

Je kunt altijd weer iets nieuws leren bij Donker Groep. Projectleider Henk Mulder heeft in de 22 jaar dat hij hier werkt dan ook al veel cursussen en trainingen gevolgd via de Donker Academy. “Bijscholing helpt me om bij te blijven.”

In 2002 begon Henk als stagiair bij Donker Groen. Met veel plezier ging hij daarna bij Donker in dienst als hovenier. Hij groeide door tot meewerkend uitvoerder, vervolgens uitvoerder en sinds een jaar of tien is hij projectleider bij Donker Spelen.

Vanuit de gedachte ‘je bent nooit te oud om te leren’, springt Henk graag in op de bijscholingsmogelijkheden die hem bij Donker Groep worden aangeboden. Sommige zijn verplicht. Vanwege bijvoorbeeld wetgeving zijn bepaalde kwalificaties en certificaten vereist, die met regelmaat moeten worden vernieuwd. Soms ziet hij zelf een training of cursus voorbijkomen die hij voor zijn werk belangrijk vindt. In overleg met zijn leidinggevende en de Donker Academy is het vaak mogelijk om die te volgen.

Variatie aan cursussen
Henk doet zo meerdere keren per jaar nieuwe kennis op. Zo volgde hij in 2023 de leiderschapscursus van DOOR. Dit ging over coachend leiderschap. Ook volgde hij de training ‘De kunst van een groen schoolplein’, over het vergroenen van schoolomgevingen. En eind 2023 stond de Stichting Veilig Spelen (SVS) Inspecteur Spelen-2 ster op het programma. Dit is een vijfdaagse cursus die Henk en zijn team volgden. “Mijn collega's wilden deze cursus al een tijd volgen om kennis te krijgen over onder andere wetgeving. Ik heb dit aangekaart en Donker Academy heeft vervolgens de cursus georganiseerd via het Keurmerkinstituut.”

Henk kreeg daarnaast de tip van Donker Academy voor de training Verzuimmanagement van ArboNed. Een handige cursus voor een leidinggevende en dus heeft Henk zich ook hierop ingeschreven. “De training gaat in op de soorten verzuim, gesprekstechnieken en de samenwerking met de bedrijfsarts. Als een werknemer langere tijd ziek is, vind ik het fijn om diegene te bellen, om te horen hoe het gaat en te vragen of we iets voor hem kunnen betekenen. Het is goed om voor dit soort gesprekken de juiste gesprekstechnieken te beheersen.” 

Meerwaarde voor collega’s
Dit is een deel van de cursussen en trainingen die Henk in ongeveer 1 jaar tijd heeft gevolgd. Als leidinggevende denkt hij daarnaast ook mee met de collega’s aan wie hij leiding geeft. “Zie ik iets voorbij komen dat voor hen interessant is, dan leg ik dat aan ze voor.”

Hij vindt de mogelijkheid om bij te leren via de Donker Academy dan een meerwaarde. “Het is fijn voor mijn eigen ontwikkeling én om de mensen aan wie ik leiding geef te motiveren en hun kennis te helpen verbreden. Het is belangrijk om mensen aan je bedrijf te binden. Donker Academy draagt hieraan bij. Je kunt je dankzij de Academy altijd blijven ontwikkelen.”

Henri Wesselink

Heb je vragen over onze Academy?

Henri Wesselink
Teamlead Donker Academy

06 50 98 96 36
Stuur een WhatsApp
Omhoog