Groen maakt gelukkig

De verhalen van onze collega's ...

Werken bij Donker - Hovenier

Hovenier Dirk

Bij toeval ontdekte Dirk Deen (31) in het begin van 2020 dat het hoveniersvak hem op het lijf is geschreven. Inmiddels is hij via een Beroepsbegeleidende Leerweg in dienst bij Donker Groen. Voor het eerst in zijn leven gaat hij elke dag met plezier naar zijn werk.

Werken bij Donker - Hovenier

Boomverzorger Dominique

Dominique Desmedt werkte jarenlang met plezier in de horeca, maar kreeg behoefte aan een baan met meer reguliere werktijden. Met een hart voor hout heeft hij zijn plek gevonden bij Donker Groen, waar hij alles doet omtrent bomen. 

Werken bij Donker - Voorman

Voorman Marc

Marc Duboc volgde in zijn geboorteland Frankrijk de opleiding tot hovenier. Hij leerde hoe te werken met kunstmest, machines en gif, maar in het tweede deel van zijn opleiding kwam duurzaamheid meer centraal te staan. Dat sprak hem aan.

Hoveniers Orlando en Ike

Hoveniers Orlando Willemzorg en Ike Hoogvliets werken elke dag met elektrisch materieel. In het begin was dat wennen, maar inmiddels willen ze niet anders meer. Orlando en Ike werken in Gemeente Rotterdam, die emissieloos werken als eis heeft. 

Werken bij Donker - Hovenier

Hovenier Maikel

Weten wat voor invloed zijn werk heeft op de natuur was voor hovenier Maikel Semplonius reden om de opleiding ecologisch hovenieren te volgen. Inmiddels heeft hij de smaak te pakken: elke dag bijdragen aan biodiversiteit is wat hij het liefste wil doen.

Werken bij Donker - Hovenier

Hovenier Jornt

Een tuin of plantsoen waar ‘één grote chaos’ heerst mooi maken; Jornt Kort vindt het machtig werk. Sinds twee jaar werkt hij bij Donker Groen. Eerst via een uitzendbureau, maar hij wist al snel dat hij er thuishoort. Sinds september 2021 is hij hier in dienst. 

Werken bij Donker - Hovenier

Hovenier Charlotte

Charlotte van der Steen was nooit heel erg bezig met biodiversiteit. Dit veranderde toen ze eind 2021 aan de slag ging bij Donker Groep. Hoeveel planten bespoten zijn met gif, wat de gevolgen zijn van alleen kiezen voor ‘mooi’ in plaats van (ook) ‘inheems’.   

Werken bij Donker - Voorman

Voorman Martijn

Voorman Martijn van Klaveren is een pionier als we het hebben over het bevorderen van biodiversiteit. Hij heeft een groot hart voor de natuur en is blij dat Donker Groep vol inzet op het bevorderen van biodiversiteit. 

Werken bij Donker - Switcher

Hovenier Marloes

Na 17 jaar werken in het basisonderwijs voelde Marloes Rikmanspoel (45) de behoefte om iets anders te doen. Dankzij het SWITCH-traject bij Donker Groep is ze meewerkend hovenier geworden. “Ik vind het heerlijk. Elke dag is anders en je bent buiten lekker actief bezig.”

Omscholer Twan

Professionele ontwikkeling vindt Twan Ruiterkamp belangrijk. Dat Donker Groep een eigen Academy heeft, is voor hem daarom een grote meerwaarde. Vorig jaar liet hij zich omscholen tot vestigingsleider van Donker Substrates. “Je krijgt bij Donker de kans en de ruimte om je te blijven ontwikkelen.”

Werken bij Donker - Bijscholer

Bijscholer Henk

Je kunt altijd weer iets nieuws leren bij Donker Groep. Projectleider Henk Mulder heeft in de 22 jaar dat hij hier werkt dan ook al veel cursussen en trainingen gevolgd via de Donker Academy. “Bijscholing helpt me om bij te blijven.”

Omhoog