Van Kok naar Hovenier

Simon heeft de keuken verlaten voor een werkplek in het groen. Nu staat hij bij zonsopkomst in een prachtig park met inheemse planten en bloemen.

‘Als Kok stond ik altijd in een benauwde, hete ruimte waar het rook naar verbrand eten. Nu sta ik in het grote veld onder de hemel! Het is heel bijzonder als je op je werk ziet hoe de zon langzaam opgaat. Met dauw op de planten en vogels die over je heen vliegen. Dat zijn magisch momenten.

 

Als Hovenier vind ik het belangrijk om in gesprek te gaan met mensen. Hen te laten zien dat hun tuin een mooie plek is voor insecten en dat ze minder bestrating nodig hebben. We verliezen biodiversiteit en ik vind het belangrijk daar iets aan te doen.’

 

Simon besloot het roer om te gooien en te kiezen voor de groensector.

 

Baangarantie
In samenwerking met Zone.college bieden we je een degelijke basisopleiding en met de behaalde certificaten en praktijkverklaringen krijg je bij ons direct een vaste baan. Benieuwd of deze opleiding ook wat voor jou is? Bekijk onze leaflet voor meer informatie over de opleidingstrajecten én een handig stappenplan voor omscholen.

Ook overstappen naar een baan in het groen?
Neem dan contact op met mij:
Omhoog